Hajókirándulás, állatkert, vízparti romantika, kézműves sörfőzde
Helyek és programok, amiket vétek lenne kihagynotok!

Az úticélok mindegyike autóval és biciklivel is könnyen és gyorsan elérhető a NOMÁD Mackó Vendégházból.

Szarvasi Arborétum

Az ország legnagyobb kertje albínó pávákkal, és egy 140 éves mamutfenyővel, amely számos lánykérésnek is tanúja volt már.

Pepi gróf Varázstanyáján egy interaktív kiállításon ismerhetik meg kicsik és nagyok a Szarvasi Arborétum történetét, növényeit, állatait.

Bringával a Körös körül

Ha szeretnétek biciklivel felfedezni a környéket, ehhez térképet és bringát is tudunk biztosítani. Mivel ez az alföld leglaposabb része, egész biztosan simán fog tudni együtt tekerni az egész család.

Edzettségi állapottól és kalandvágytól függően választhattok a 7-70 km túrák között.

Kenutúra

Kihagyhatatlan élmény a Körös-holtág vadregényes zugainak felfedezése bérelhető kajakokkal vagy kenukkal. Ha csak egy rövid kirándulást tennétek, a NOMAD Mackó Vendégház saját stégjéről indulhattok egy 2-8 km-es vizitúrára.

Ha azonban bírjátok a hosszabb evezést is, az Anna Ligetben Tóth Tamás bácsi történelem és környezetismeret órával egybekötött, vezetett kirándulásra visz titeket.

Szent Klára Gyógyfürdő

Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő ideális választás az egész családnak rosszidő esetére. Finn szauna, pezsgőfürdő és a különleges gyógyvíz garantálják a testi-lelki feltöltődést.

Mini Magyarország

Magyarország leghíresebb építményeinek kicsinyített másai, gyerekek számára is érdekesen bemutatva. Interaktív makettpark az egész családnak. 

Hajókirándulás

Demeter Pista bácsi, a Katalin II. legendás hajóskapitánya egy órában mutatja be nektek Szarvas nevezetességeit és titkait a víz felől.

Szarvasi Vízi Színház

Egyedülálló környezet, a természet és a kultúra találkozása a Holt-Körös partján. Kihagyhatatlan nyári program színházkedvelő családoknak!

Szent András Sörfőzde

Kézműves sörök, folyamatosan megújuló kínálat, kóstolóval egybekötött főzdelátogatás, hangulatos kerthelység, feledhetetlen ízek…

Bolza-kastély

Egy letűnt korszak bástyájaként itt maradt, egykor szebb napokat látott kastély a vízparton.

Anna liget

Ha szeretnétek felfedezni, milyen állatok élnek, és éltek egykor a Kárpát-medencében, és egy kis etetéstől sem riadtok vissza, irány az Anna Liget!

Ráadásul a parkban biciklit és kenut is bérelhettek, amikkel felfedezőútra indulhattok földön és vízen egyaránt.

Történelmi Magyarország közepe

A történelmi Magyarország mértani közepe a vízparton álló malom emlékmű. Ideális kiránduló célpont gyalogosan, biciklivel vagy kenuval is.

Csokikád Kézműves Manufaktúra

Frankó Ági mesébe illő boltocskájában biztosan nem bírod megállni, hogy végigkóstold a kézzel készített csokoládé csodákat!

Prémium alapanyagok Brazíliából és Peruból, magyaros vendégszeretet, és maradandó gasztronómiai élmények nem csak édes szájúaknak…

Szarvasi Gyaloghíd és Erzsébet Liget

Ha vízparti romantikázásra vagy egy kiadós családi sétára vágytok, a Vízi Színházat az Erzsébet ligettel összekötő fa híd ideális választás.

Este pompájában feledhetetlen látvány, de itt ne is próbálj selfie-t csinálni, mert úgysem adja vissza az eredeti hangulatot! 🙂

Sárarany Szalmaporta

Itt egyszerre tanulhatjátok meg a szalmafonás és a gyöngyfűzés fortélyait, ráadásul a falusi vendégasztalról a helyi hagyományok szerint készített finomságokból is falatozhattok!

E-busz bérlés

környezettudatos vendégek nagy kedvence az elektromos meghajtású kisbusz, ami jóidő esetén kiváló választás a környék nevezetességeinek felfedezéséhez.